Πάλαιρος

Ο Πανέμορφος Παράδεισος της Αιτωλοακαρνανίας

Διακοπές στην Πάλαιρο

Η παραθαλάσσια κωμόπολη της δυτικής Ελλάδας, διάσημη για τα καταγάλανα νερά της, την ιστορία της, τη φιλοξενία της και τα υπέροχα αξιοθέατα της. Η Πάλαιρος μέχρι το 1928 ονομαζόταν Ζαβέρδα, ανήκει στο δήμο Ακτίου-Βόνιτσας και βρέχεται από το Ιόνιο Πέλαγος. Βρίσκεται μεταξύ Μύτικα και Βόνιτσας και απέχει μόλις μισή ώρα από τη Λευκάδα και την Πρέβεζα. Διακοπές στην Πάλαιρο.

Previous
Next

Η ιστορία της Παλαίρου

Η κωμόπολη θεωρείτε ότι υπήρχε κατά τη Μυκηναϊκή περίοδο, καθώς τμήματα των τειχών της πόλης φαίνεται να χρονολογούνται από το 2000 π.Χ. Το κοντινό λιμανάκι της Πογωνιάς ήταν το αρχαίο λιμάνι της Παλαίρου.

Η αρχαία Πάλαιρος ήταν χτισμένη ψηλά στα βουνά με θέα το Ιόνιο Πέλαγος. Είχε πληθυσμό γύρω στους 10.000 κατοίκους, οι οποίοι μετακινήθηκαν στην θάλασσα και στην σημερινή τοποθεσία το 31 π.χ. Διακοπές στην Πάλαιρο.

Και το Σήμερα

Κατά τους Ρωμαϊκούς χρόνους, στο κοντινό Άκτιο, ο Μάρκος Αντώνιος και η Κλεοπάτρα ηττήθηκαν σε μια ναυμαχία από τον Οκτάβιο. Σύμφωνα με την παράδοση, η αλμυρή λίμνη ήταν ο σωτήρας της Κλεοπάτρας, η οποία έκρυψε εκεί τα πλοία της. Διακοπές στην Πάλαιρο.

Στη σύγχρονη εποχή, από τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης το 2011, η Πάλαιρος αποτελεί τμήμα του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.

Previous
Next
Previous
Next

Αξιοθέατα

Η Πάλαιρος έχει όμορφα αξιοθέατα και παραλίες και μια επίσκεψη θα σας πείσει να μείνετε και να την εξερευνήσετε. Τα μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε είναι τα εξής: Το Κάστρο της Κεχροπούλας, το Αρχοντικό Ράγκος, το Παλιοχώρι Πογωνιάς και το παλιό χωριό Πλαγιά.

Υπάρχουν κάποιες σπηλιές στην περιοχή που είναι ανεξερεύνητες. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την Ιερά Μονή του Αγίου Δημητρίου και τη Μονή της Παναγίας Ρόμβης που βρίσκεται στο Βάτο. Διακοπές στην Πάλαιρο.

Παραλίες

Η Πάλαιρος έχει πολλές όμορφες παραλίες. Οι πιο σημαντικές από αυτές είναι: το Ποταμάκι, η Πογωνιά, το Βαρκό, η παραλία της Παλαίρου, ο Άγιος Ιωάννης και φυσικά το Βαθυαβάλι, η οποία είναι η πιο διάσημη και μια από τις καλύτερες παραλίες της Αιτωλοακαρνανίας και της Δυτικής Ελλάδας. Διακοπές στην Πάλαιρο.

Previous
Next
Previous
Next

Δραστηριότητες

Για όσους αγαπούν τις δραστηριότητες, η Πάλαιρος είναι ιδανική για πεζοπορία και αναρρίχηση στο βουνό Τσερέκα που βρίσκεται πίσω από τις Βίλες Ionian Sunshine. Ακόμα μπορείτε να κάνετε θαλάσσια σπορ, ιστιοπλοΐα, καταδύσεις, ποδηλασία και να παίξετε τένις. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα ενοικίασης ιστιοπλοϊκού ή ταχύπλοου σκάφους.

Η Πάλαιρος είναι το κατάλληλο μέρος για όσους αναζητούν διακοπές ακριβώς δίπλα στη θάλασσα και στο βουνό. Διακοπές στην Πάλαιρο.

Πώς να Φτάσετε εδώ

Οι επισκέπτες από τη Βόρεια Ελλάδα μπορούν εύκολα να φτάσουν στην Πάλαιρο μέσω της Εγνατίας Οδού. Φτάνοντας στα Ιωάννινα ακολουθήστε τη διαδρομή για Πρέβεζα όπου βρίσκεται η υποθαλάσσια σήραγγα της Πρέβεζας. Από το αεροδρόμιο του Ακτίου, η απόσταση από την κωμόπολη της Πάλαιρου είναι 33χλμ.

Η απόσταση από τη Θεσσαλονίκη είναι 380 χλμ και είναι περίπου 4 ώρες & 30 λεπτά με το αυτοκίνητο. Η απόσταση από την Αθήνα είναι 348 χλμ, περίπου 3 ώρες & 50 λεπτά με το αυτοκίνητο μέσω της γέφυρας Ρίου-Αντίρριου.

Ζήστε Μοναδικές Εμπειρίες

Ανακαλύψτε την Πάλαιρο